Nieuw boek van Pedro De Bruyckere op komst!

Pedro De Bruyckere komt met een nieuw boek! Zijn solo-debuut. Eerder werk van hem (waarvan ik op dit moment ‘jongens zijn slimmer dan meisjes’ aan het verslinden ben) werden internationaal gelauwerd. Kortom we kijken reikhalzend uit naar deze publicatie. De flaptekst klinkt in ieder geval zo:

Lesgeven kan je niet aan de hand van een checklist. Er is geen lijst van recepten die ervoor zorgt dat leerlingen dag na dag een geijkt stappenplan doorlopen en aan het eind van het schooljaar de juiste leerstof kunnen opdreunen. Niet alles werkt bij iedereen, voor eender welk doel, in eender welke context.

Maar dat betekent niet dat er geen hulp- middelen zijn die echt kunnen werken. In dit boek gaat pedagoog Pedro De Bruyckere vanuit die gedachte op zoek naar goede praktijken, en onderzoekt hij in welke omstandigheden ze werken, voor welke doel- groep, en waarom.

Klaskit levert een praktisch beeld op van wat leren inhoudt en schept een overzicht in de massa aan tegenstrijdige ideeën over onderwijs. Want wie weet hoe je onder meer effectieve feedback geeft, hoe je het best een relatie opbouwt met je leerlingen en wat een sterke schoolvisie kan opleveren, heeft de tools in handen om een topleraar te worden.

Voorbestellen kan via: https://www.academiapress.be/nl/klaskit of http://www.vanduurenmedia.nl/EAN/9789082542264/Klaskit

Bron: Klaskit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s