Els Cespedes geeft les op een concentratieschool, en doet dat graag.

Door een drukfout  haalde de laatste pagina van het interview met kleuterjuf Els Cespedes de weekendbijlage van De Morgen niet. En dat is een geluk bij een ongeluk, want daardoor kan iedereen het artikel gratis lezen op hun website.

Een aantal straffe quotes uit het artikel:

 

“Ik werk hier heel graag. Ik sta bij de leeftijd die ik het liefste heb en dit is een fijne school met prima accommodatie. De diversiteit ervaar ik echt niet als een probleem. De kindjes zijn hier zo klein, volgens mij zien die niet eens wie welke huidskleur heeft.”

“Ik weet niet waarom die bakfietsouders niet komen. Omdat ze denken dat de kinderen hier niet veel leren? Dat is een misverstand. Zeker als je weet welke kwaliteitsvolle leerkrachten hier werken. Daar heb ik het moeilijk mee: die gezinnen zijn zogezegd open van geest, maar ze proberen het niet eens. Of valt onze schoolpoort niet genoeg op?”

 

“Hier moeten de kinderen boterhammen meenemen voor tijdens de middagpauze, maar een Pakistaans gezin dat hier vandaag aankomt, die kennen dat niet. Dus geef hen op de eerste schooldag dan geen preek, maar geef ze de tijd om te bij te leren.”

 

“En in het zesde leerjaar kunnen de kinderen hier evenveel als elders. Dat antwoord ik altijd: wij krijgen ook inspectie.”

en hier kan je het volledige artikel van Lotte Beckers lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s