#2 | Jeroen Heremans over Classcraft

Het schooljaar is begonnen! Het is wat een onwennig begin, dat gepaard gaat met tal van emoties, gaande van totale paniek tot ongelofelijk veel goesting. Maar goed, dat terzijde, want een nieuw schooljaar moet ook de start zijn van nieuwe innoverende dingen om te proberen gedurende dat jaar. En daar wil deze blog en podcast graag een steentje aan bijdrage. Dus van tijd tot tijd laten we iets nieuws, innovatief en spannend op u af dat u kan gebruiken in uw les. En vandaag is dat Classcraft. Classcraft is een educatieve variant van het uberpopulaire spel “World of Warcraft”. Alleen wordt hier niet gebruikt om urenlang op te tokkelen en vijanden te verslaan, maar om leerlingen te motiveren, belonen en straffen.

En voor meer uitleg ging ik praten met Jeroen Heremans. Jeroen is leerkracht Nederlands/Engels/Geschiedenis in het derde en vierde middelbaar en is ook de Belgische ambassadeur voor Classcraft. Hij gebruikt het ook in zijn lessen. Kortom, de geknipte persoon dus om ons alles te vertellen over Classcraft.

Jeroen heeft ook zelf een blog, Geek My Class, waarop hij tal van innovatieve dingen verzamelt om te gebruiken in de les. Zeker het checken waard.

2 gedachtes over “#2 | Jeroen Heremans over Classcraft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s