Zwijgen is geen optie: Maaike Eggermont

Zwijgen is geen optie is vandaag begonnen aan hun nieuwe seizoen. De reeks interviews die op youtube en als podcast kunnen bekeken en beluisterd worden, laten vandaag het interview met Walter Zinzen op u los.

Signaal voor mij om even een oud interview op u los te laten. Oud, in de zin dat het uitkwam toen deze blog nog niet bestond. Het interview is met Maaike Eggermont. Maaike startte in Gent de Sudbury school. Een onderwijstype dat scholen heeft over de hele wereld en zijn oorsprong vond in Amerika. Voor meer uitleg citeer ik even de omschrijving van ZIGO zelf:

De Sudbury School in Gent wordt verkeerdelijk een vrije school genoemd: er zijn weinig scholen met zoveel regels als Sudbury. Het verschil: de regels worden democratisch gestemd. Ook door kinderen wiens stem even hard telt als die van hun begeleiders. We vroegen ons af wat er gebeurt als je kinderen de absolute meerderheid toekent. En wat dat zegt over ons mensbeeld.

Interessant interview waarin een aantal principes uit het (traditionele) onderwijs in vraag worden gesteld. Zoals: ‘moet een kind echt op zijn zes jaar leren lezen?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s