Debat eindtermen – 2/12/17 – Nest, Gent

Op het podcastfestival mengt buiten de Krijtlijnen zich in het debat rond de eindtermen. Een debat dat iedereen aangaat, ook de mensen buiten het onderwijs. Want wat wil je dat een kind op het einde van het middelbaar weet of kan en wat niet? Die vraag stellen we aan een panel, komende uit verschillende werkvelden.
 
** PANELLEDEN **
 
Pedro De Bruyckere
Op 2 december schuift onderwijsexpert Pedro De Bruyckere mee aan tafel. Hij zal als expert en onderzoeker zijn visie en mening geven over welke rol de eindtermen moeten en kunnen spelen in onze maatschappij!
 
** Stijn Baert **
Onze tweede deelnemer van het debat is professor Stijn Baert. Professor Baert is een autoriteit in zijn vakgebied sociale economie en deed onder meer al onderzoek naar het effect van bepaalde keuzes tijdens het onderwijs. Met Stijn willen we het hebben over de invloed van onderwijs op de economie en welke rol de eindtermen daarin kunnen spelen.
 
** Heleen Debruyne **
De derde gast die mee aan tafel schuift is historica Heleen Debruyne. Heleen De Bruyne zal naar de eindtermen kijken vanuit een hitorisch perspectief. Hoe belangrijk is historisch besef bij een leerling? En hoe verankerd moet dat zijn in een eindterm? Is het belangrijk dat elke leerling de Guldensporenslag kent? En is feminisme iets wat in de eindtermen zou moeten staan?
 
** Bram Bruggeman **
Onze vierde en laatste deelnemer aan ons panel is Bram Bruggeman. Bram werd in 2012 genomineerd voor leerkracht van het jaar door KLASSE. Bram schreef voor Klasse al meermaals over de eindtermen en gelooft dat deze meer een richting dan een doel moeten zijn. Meer hoort u zaterdag om 16u45 in NEST
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s