A Design Education

Vorige week was ik het op Edunext Leerfestival. Het was mijn eerste ontmoeting met het leerfestival en het was het meer dan waard. De komende weken probeer ik hier zeker meer te delen over de inspiratie die ik daar heb opgedaan.
Maar nu al even een website die ik met jullie wil delen. Ik volgde namelijk ook een keynote van Tim Surma. Tim geeft les in Sint-Niklaas en is PHD aan de Open Universiteit. Hij gaf een lezing rond cognitieve wetenschap en hoe dat cruciaal is om leerlingen te leren te krijgen. Een zeer interessante keynote die eigenlijk bevestigt wat ook Pedro De Bruyckere in zijn boeken schrijft rond werkgeheugen en langetermijngeheugen.

Maar wat Tim ook aanhaalde is het belang van die wetenschap in een klaslokaal. Vaak zijn wij als leerkracht enkel bezig met ons vak en de leerlingen en niet zo zeer met de wetenschap van het leren of lesgeven (vaak is daar ook geen tijd voor om nog even wetenschappelijke artikels door te lezen). Tim hield een pleidooi over het belang hiervan en haalde ook even zijn website aan. Daarop kan je ondermeer de presentatie van voorbije woensdag bekijken maar ook veel meer lezen over die cognitieve wetenschap en de transfer die je daarvan kan maken naar je eigen klaslokaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s