Niet computerwetenschappen, maar filosofie is de studie van de toekomst!

Miljardair en tech-ondernemer Marc Cuban deed in 2017 een opmerkelijk uitspraak. Op dit moment is een carrière in de computerwetenschappen geen slechte zet. Het is een goed betaalde en veelgevraagde vacature. Maar Cuban voorspelt dat dit gaat veranderen:

“I’m going to make a prediction. In 10 years, a liberal arts degree in philosophy will be worth more than a traditional programming degree.”

De reden hiervoor vindt Cuban in de artificiële intelligentie. Deze nieuwigheid brengt een aantal ethische discussies met zich mee. Denk maar aan het debat dat een aantal weken geleden nog gevoerd werd in interne keuken rond de zelfrijdende auto. Wie werd er gevraagd om daar meer uitleg over te geven? Geen computernerd, maar filosoof Maarten Boudry. 

Want de limieten met artificiële intelligentie zijn eindeloos en de vraag is in hoeverre we daarin meegaan. Kan/mag een computer zichzelf programmeren? Er wordt voorspeld dat in 10 tot 15 jaar AI zich volledig zelf zal kunnen programmeren om een taak uit te voeren. Kortom, tegen dan zal de computerwetenschapper overbodig zijn en zal de filosoof met de redding moeten komen.

Lees hier het volledige artikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s