We zijn vaders – Nic Balthazar – Zwijgen is geen optie

Het klimaat ligt me nauw aan het hart. En tegelijk is het ook een van de dingen waar ik mee worstel want ik doe nog heel veel dingen die schadelijk zijn voor het klimaat. Sinds een paar maanden steun ik met mijn handtekening en een maandelijks gift ‘De Klimaatzaak‘ die via de rechterlijke weg onze regering wil dwingen tot een beter klimaatbeleid. Een weg die in Nederland tot mooie resultaten heeft geleid.

Het platform ‘Zwijgen is geen optie’ ging praten met Nic Balthazar, groot voorvechter van het klimaat en bezieler van tal van initiatieven rond klimaat. Een straf interview waarin hij het heeft over hoe we er mee om moeten gaan, hoe het hem frustreert, en ook een stukje over hoe het onderwijs daar mee moet omgaan.

Ik ben hard overtuigd dat we binnen het onderwijs veel meer moeten doen rond de klimaatproblematiek. Van bewustwording tot regelrechte actie. Daar wil ik de komende weken/maanden mijn hoofd over breken. En uw meningen en ideeën zijn meer dan welkom.

Maar eerst kijken naar Nic Balthazar in dit mooie interview.

 

P.S: Check zeker ook de andere gesprekken die Zwijgen Is Geen Optie maakte met tal van interessante mensen die elk op hun eigen manier de wereld willen veranderen. Meer dan de moeite

P.P.S: En doneer ook aan hen een maandelijkse kleine gift zodat ze dit blijven doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s