Waarom?

Nog even een leuke podcasttip meegeven. De VPRO investeert al een aantal jaar in sterke podcast. Denk maar aan de spraakmakende Bob-reeks van een aantal jaar terug. Nu is er een nieuw pareltje met de titel ‘Waarom?’ Waarover gaat het? Wel hierover:


In 1997 besluit de 18-jarige Bjorn om een einde aan zijn leven te maken. Dat doet hij samen met Tom, iemand van wie Bjorn’s vrienden nog nooit hebben gehoord. Eva Moeraert, de voormalige vriendin van Bjorn, gaat op zoek naar antwoorden. Waarom stapten deze twee jongens uit het leven? Waarom had nog niemand ooit gehoord van Tom? Wat voor rol speelde de metal en grunge-muziek waar Bjorn naar luisterde in deze keuze? En waarom zijn ouders en vrienden 20 jaar lang nooit op zoek gegaan naar antwoorden?


Voor je denkt, wederom een spannend onderzoeksverhaal zoals ondermeer ook Bob dat was? De eerste aflevering toont toch aan dat het verder gaat. De maakster staat zo dicht bij het onderwerp en praat zo open eerlijk over wat ze meemaakt en voelt dat het zeer intens luisteren is. Het gaat verder dan een mysterieus raadsel dat moet worden opgelost. Er worden pertinente en moeilijke vragen gesteld. Waarom werd er twintig jaar niet over gesproken? Hoe kijken vrienden en familie terug? Waarom wist niemand dat Bjorn dit ging doen? En hoe ga je daar mee om? Als vader, als moeder, als vriend als ex-lief?

Aflevering 1 was dus al de moeite. Ik gok dat de andere vijf afleveringen dat ook zullen zijn.

Luister via de podcast-app op je smartphone of via deze link.

Regie, opnamen & montage: Eva Moeraert
Muziek: Ansatz der Machine
Sound-design & mixage: Sander Lambrecht
Coach: Timon Van De Voorde
Eindredacteur: Randy Vermeulen

Waarom is een podcast van Eva Moeraert en de VPRO.h

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s