Waarom je ons vanaf nu financieel kan steunen

Het is gebeurd. Na een paar maanden heel lang twijfelen, is het dan toch zover. Vanaf nu kan je ons/mij financieel steunen. Dat kan je doen via patreon, een website die makers helpt om financiële ondersteuning te krijgen.

Dat kan al vanaf een maandelijkse donatie van 1 dollar. Voor vijf dollar per maand nemen we je mee in de achterkamers van het maken van de podcast en houden we je op de hoogte van wat we van plan zijn, waar we aan werken en waar we naartoe willen. En krijg je ook inspraak in de weg die we bewandelen.

Nu is de vraag natuurlijk, waarom opeens geld vragen? Wel, het antwoord is simpel: omdat podcasts maken niet gratis is. Van hosting (het feit dat je je audiobestanden ergens kunt uploaden zodat mensen die kunnen beluisteren) tot het aanschaffen van degelijk materiaal. Ook verplaatsingskosten lopen soms hoog op.

Toen ik eind vorig schooljaar besloot om terug materiaal te gaan maken voor Buiten De Krijtlijnen, wou ik een versnelling hoger schakelen. Om het beter te doen. We zullen nieuwe concepten lanceren, meer face to face gesprekken opnemen (vandaar de verplaatsingskosten) en vooral proberen om op meer regelmatige basis content te maken. Zodat je vanaf nu zeker weet dat er elke maandag een nieuwe aflevering op jou ligt te wachten.

Maar dit soort van voornemens kosten dus geld. Ik schafte mij deze zomer voor meer dan €250 nieuw materiaal aan en ging in plaats van telefonisch met mijn gasten te praten, naar ze toe. Omdat iemand in de ogen kunnen kijken toch nog altijd garant staat voor een beter gesprek.

Let wel op, de podcast blijft gratis. Ze zal, ook al doneer je niet, nog steeds gratis en voor niets in je podcast-app verschijnen. Deze vraag is geen verdienmodel of winstbejag, maar echt een vorm van ondersteuning. Als er meer geld binnenkomt dan dat ik uitgeef, zal dit gaan naar de aankoop van nieuw materiaal, en naar projecten of ideeën die deze podcast beter zullen maken.

Voila.

Steunen kan via https://www.patreon.com/dekrijtlijnen

Vanaf 19 augustus vliegen we er helemaal in. Alvast al heel erg bedankt voor het luisteren.

Rinke Vanhoeck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s