#47 | Daniel Muijs over afstandsonderwijs

Naar aanleiding van de startdag van de VLOR praten we met Daniel Muijs. Hij was de gastspreker op die startdag, zijn keynote kan je trouwens herbekijken op de website van de VLOR. Professor Daniel Muijs woont en werkt in Groot Brittanie en is daar hoofd van de studiedienst en vicedirecteur van de onderwijsinspectie. Verder is hij ook gastprofessor aan Thomas More bij het expertisecentrum voor effectief leren ExCEL. We praten met hem over effectief afstandsonderwijs, de gevolgen van Covid en het belang van de leerkracht!

Shownotes

1 reactie

 1. Geachte meneer Muijs

  Wij zijn Yasmina Schollaert en Jille Snauwaert, twee zesdejaarsstudentes humane wetenschappen van het Sint-Vincentiusinstituut Gijzegem. Dit jaar maken wij voor het vak gedragswetenschappen een onderzoeksproject rond digitalisering van het onderwijs. Concreet proberen wij te achterhalen wat nu juist een goede/krachtige leeromgeving is, welke voordelen er verbonden zijn aan een digitale leeromgeving en wat het verband is tussen de socio-economische status van leerlingen in het secundair onderwijs en de toegang tot digitalisering van het onderwijs?’

  Om op deze vragen een antwoord te geven maken wij gebruik van verschillende onderzoeksmethodes waaronder een uitgebreid literatuuronderzoek, een enquête en een face-to-face (of zoom) interview met een expert op het vlak van digitalisering van het onderwijs. Wij hebben uw podcast omtrent afstandsonderwijs beluisterd en zijn ervan overtuigd dat u de geknipte persoon bent om te interviewen voor ons onderzoek. Bent u bereid om enkele van onze vragen te beantwoorden? U zou ons hier enorm mee helpen!

  Praktisch gezien bestaat het interview uit een tiental vragen. Het interview zelf zou ongeveer een uurtje in beslag nemen en de afnameperiode zou zijn tussen februari en maart. We kunnen u de vragen op voorhand bezorgen als u dat wenst.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten

  Yasmina Schollaert en Jille Snauwaert

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s