Masterclass Teamteaching

Teamteaching is twee of meer leerkrachten die samenwerken om goed onderwijs voor elke leerling te organiseren. Niet omdat het leuk is om met twee voor de klas te staan, maar omdat het de manier is waarop ze denken dat ze het elke leerling kunnen helpen.

Teamteaching is een werkvorm om verschillende doelen te bereiken, nooit een doel op zich. Tijdens deze masterclass ga je samen met expert Lisa Verhelst in twee sessies na met welk doel teamteaching ingezet kan worden en word je geïnspireerd met praktijkvoorbeelden.

In de eerste sessie krijg je tal van inspirerende voorbeelden en ga je op zoek naar de meerwaarde van samen voor de klas staan. Op het einde word je uitgedaagd om zelf met een collega aan de slag te gaan en samen een les voor te bereiden, te geven en te evalueren.

In de periode tussen de eerste en tweede sessie ga je zelf aan de slag met de tips en de inspiratie die je hebt opgedaan in de eerste sessie. Kortom, je gaat zelf aan het teamteachen in je klaspraktijk.

In sessie twee ga je samen met Lisa op zoek naar wat er goed en minder goed ging. Welke valkuilen heb je ontdekt? Welke meerwaarde? Wat kan je leren van de ervaringen van andere. Je bespreekt je ervaringen van de voorbije weken.

Doelgroep

Leerkrachten lager, secundair en hoger onderwijs.

Ervaring met teamteaching is niet vereist, maar mag wel. We graven dieper dan de simpele definitie van teamteaching, dus ook voor ervaren teamteachers kan het inspirerend zijn.

Maximum aantal deelnemers: 15


Lisa schoof meermaals mee aan tafel in #DeLeraarskamer, een maandelijks terugkerend format waarin we met enkele leerkrachten de voorbije onderwijsmaand bespreken. Luister hier naar Lisa in de allereerste leraarskamer!


Praktisch

Datum sessie 1: 19/01/2021, 09u00 – 12u00

Datum sessie 2: 23/02/2021, 09u00 – 12u00

Locatie: ESPAI.GENT, Sint-Pietersaalststraat 38, 9000 Gent

Prijs: €130

Vragen? info@dekrijtlijnen.be